Workshops

Available Cities:

BARCELONA / MEDELLÍN / KUALA LUMPUR / SINGAPORE / JAKARTA

 

 

 

Medellín, Colombia

FULLY BOOKED

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Pastel forrado en papel comestible

Día: Sábado 20 de Mayo de 2017

Hora: 9am – 5pm

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¿Qué aprenderán los asistentes?

  • Cómo hornear un pastel blanco de vainilla (White cake) usando el método de cremado inverso con excelentes resultados siempre. (Demostrativo)
  • Cómo preparar una deliciosa y delicada crema de mantequilla francesa.
  • Cómo hacer las capas, estructura y montaje de un pastes de 5 capas.
  • Cómo rellenar y decorar un pastel usando crema de mantequilla. Pasteles con bordes definidos y perfectos.
  • Cómo preparar y forrar un pastel usando papel 100% comestible.
  • Cómo lograr figuras diversas y artísticas usando chocolate y darles un acabado dorado.
  • Cómo lograr acabados dorados en los detalles del pastel.
  • Cómo usar flores reales en pastes.
  • Ensamblaje y toques finales.
  • Cómo crear empaques para pasteles con altura.


Medellín, Colombia

Más info:

FULLY BOOKED

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Pastel forrado en papel comestible

Día: Domingo21 de Mayo de 2017

Hora: 9am – 5pm

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¿Qué aprenderán los asistentes?

  • Cómo hornear un pastel de vainilla (yellow cake) usando el método de cremado inverso con excelentes resultados siempre. (Demostrativo)
  • Cómo preparar una sedosa y delicada crema de mantequilla con base de Merengue suizo. Manejo de temperaturas e instrumentos.
  • Cómo apilar las capas, estructurar y montar de un pastes de 5 capas.
  • Cómo rellenar y decorar un pastel usando crema de mantequilla.
  • Cómo colorear la crema de mantequilla usando colorantes artificales y lograr un acabado de acuarela en la decoración del pastel.
  • Pasteles con bordes definidos y perfectos.
  • Cómo hacer un “drip” de chocolate blanco, pasos, coloreo y temperaturas.
  • Manejo de Boquilla para hacer hermosas decoraciones multicolor con crema de Mantequilla.
  • Cómo lograr figuras diversas y artísticas usando chocolate blanco.
  • Ensamblaje y toques finales.
  • Cómo crear empaques para pasteles con altura.


 

Barcelona, España

Más info:

El Món Dolç de Claudia

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Pastel forrado en papel comestible

Día: Sábado 24 de Junio de 2017

Hora: 9am – 6pm

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¿Qué aprenderán los asistentes?

  • Cómo hornear un pastel blanco de vainilla (White cake) usando el método de cremado inverso con excelentes resultados siempre. (Demostrativo)
  • Cómo preparar una deliciosa y delicada crema de mantequilla francesa.
  • Cómo hacer las capas, estructura y montaje de un pastes de 5 capas.
  • Cómo rellenar y decorar un pastel usando crema de mantequilla. Pasteles con bordes definidos y perfectos.
  • Cómo preparar y forrar un pastel usando papel 100% comestible.
  • Cómo lograr figuras diversas y artísticas usando chocolate y darles un acabado dorado.
  • Cómo lograr acabados dorados en los detalles del pastel.
  • Cómo usar flores reales en pastes.
  • Ensamblaje y toques finales.
  • Cómo crear empaques para pasteles con altura.


Barcelona, España

Más info:

El Món Dolç de Claudia

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Pastel violeta y dorado de lujo

Día: Domingo 25 de Junio de 2017

Hora: 9am – 6pm

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¿Qué aprenderán los asistentes?

  • Cómo estructurar y montar un pastel de 2 pisos, de 4 capas cada piso.
  • Cómo rellenar y cubrir un pastel usando crema de mantequilla.
  • Cómo hacer pasteles con bordes definidos y superficies lisas.
  • Cómo colorear crema de Mantequilla usando colorantes en gel.
  • Cómo atemperar chocolate blanco.
  • Cómo lograr figuras diversas y artísticas usando chocolate y darles un acabado dorado.
  • Cómo decorar rocas de azúcar para hacer rocas preciosas y brillantes.
  • Cómo hacer figuras modernas y artísticas con Isomalt con toques dorados.
  • Cómo lograr acabados dorados en los detalles del pastel.
  • Acabados perlados.
  • Cómo usar Hoja de Oro en pasteles.
  • Ensamblaje y toques finales.


 

Singapore

More info:

FULLY BOOKED

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Tropical Luxury

Date: Saturday, 26th August 2017

Hour: 9am – 4pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 2 tiers, 4 layers each.
  • How to estructure a two tiered cake
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to Cover a cake using edible paper.
  • How to temper White chocolate.
  • How to make gold and hand painted wrinkled Chocolate sails.
  • Gold finishes and splatters.
  • Using real flowers in edible cakes.


Singapore

More info:

elegancemadeedible@gmail.com

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Pink Orchids

Date: Sunday, 27th August 2017

Hour: 9am – 4pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 2 tiers, 4 layers each.
  • How to estructure a two tiered cake
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to Cover a cake using edible paper.
  • How to temper White chocolate.
  • How to achieve pearl White Chocolate Sails.
  • Dark chocolate drips.
  • Using real flowers in edible cakes.


Singapore

More info:

FULLY BOOKED

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Galactic Rainbow

Date: Monday, 28th August 2017

Hour: 9am – 4pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to achieve pastel rainbow texture using buttercream.
  • How to temper White chocolate.
  • How to achieve Galactic Sailsusing Chocolate Transfer sheets.
  • how to make shiny space balls using white chocolate and edible glitter.
  • Pastel rainbow swirls.


 

Kuala Lumpur, Malaysia

More info:

FULLY BOOKED

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Koi & Pink Blossoms cake

Date: Friday, 8th September 2017

Hour: 10am – 5pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to mix and bake a White Cake using the Reverse Creaming method with excellent results all the time. ( Demo )
  • How to make a silky French buttercream. ( Demo )
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to estructure and stack a 17 cms tall cake.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to Cover a cake using edible paper.
  • How to temper White chocolate.
  • How to make gold and hand painted wrinkled Chocolate sails.
  • Gold finishes and splatters.
  • Using real flowers in edible cakes.


Kuala Lumpur, Malaysia

More info:

FULLY BOOKED

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Spirit of the flowers Cake

Date: Saturday, 9th September 2017

Hour: 10am – 5pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to mix and bake a White Cake using the Reverse Creaming method with excellent results all the time. ( Demo )
  • How to make a silky French buttercream. ( Demo )
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to estructure and stack a 17 cms tall cake.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to Cover a cake using edible paper.
  • How to temper White chocolate.
  • How to make gold and hand painted wrinkled Chocolate sails.
  • Gold finishes and splatters.
  • Using real flowers in edible cakes.


Kuala Lumpur, Malaysia

More info:

FULLY BOOKED

+6012 231 33 03

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Vivid Coral treasure

Date: Sunday, 10th September 2017

Hour: 10am – 5pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to make a silky Swiss meringue buttercream. ( Demo )
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to estructure and stack a 17 cms tall cake.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to prepare and apply White chocolate drips.
  • How to temper White chocolate.
  • How to make gold and hand painted wrinkled Chocolate sails.
  • How to make a Pearl White Chocolate semisphere.
  • Using Isomalt in 3 different ways to make: Vivid Coral Sail, Coral decorations and Bubbled shards.
  • Using rock sugar to make precious and shiny sea rocks.
  • Using Gold leaf.
  • Gold finishes and splatters.


 

Jakarta, Indonesia

More info:

FULLY BOOKED

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Spirit of the flowers

Date: Saturday, 30th September 2017

Hour: 10am – 5pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to mix and bake a White Cake using the Reverse Creaming method with excellent results all the time. ( Demo )
  • How to make a silky French buttercream. ( Demo )
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to estructure and stack a 17 cms tall cake.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to Cover a cake using edible paper.
  • How to temper White chocolate.
  • How to make gold and hand painted wrinkled Chocolate sails.
  • Gold finishes and splatters.
  • Using real flowers in edible cakes.


Jakarta, Indonesia

More info:

FULLY BOOKED

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Dark Geode Treasure

Date: Sunday, 1st October 2017

Hour: 10am – 5pm

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What students will learn

  • Cake design & planning.
  • How to make a silky Swiss meringue buttercream. ( Demo )
  • How to fill and crumb coat 1 round cake by 5 layers.
  • How to estructure and stack a 17 cms tall cake.
  • How to cover a cake using buttercream with smooth surfaces and sharp edges.
  • How to achieve black buttercream
  • How to temper White chocolate.
  • How to make two-toned metallized and hand painted wrinkled Chocolate figures.
  • Using rock sugar to make geode cake.
  • Painting with gold dust.
  • Gold splatters.

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